sobota, 23 kwietnia 2011

JAJKA Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM,KAPARAMI I OLIWKAMI W GALARECIE



 Danie trochę świąteczne,trochę imprezowe.
Tak naprawdę można je stworzyć dowolnie.
Moja propozycja i wykonanie zgodne z powyższym
zdjęciem jest następujące.

Cztery jajka przekroiłam na pół.
Każdą z połówek owinęłam wędzonym łososiem.
W środek włożyłam czarną oliwkę i trzy kapary.
Pomiędzy jajka ułożyłam ugotowane brokuły,szparagi,
marchewkę i rzodkiewki.
Zalałam wszystko żelatyną i voila;-)
Smacznego!

SZYNKA Z SOSEM CHRZANOWYM ZE SZPARAGAMI W GALARECIE


Druga przystawka z serii w galarecie.

Zrobiłam sos z chrzanu,śmietany, bryndzy z dodatkiem koperku.
Plastry szynki zwinęłam w rożki, nałożyłam do niej sos i szparagi.
Półmisek wypełniłam jeszcze ćwiartkami jajek,
brokuł,pokrojoną marchewką i marynowanymi kukurydzami.
Zalałam wszystko galaretką.
Spróbujcie! Smacznego!

niedziela, 17 kwietnia 2011

KURCZAK W CURRY Z RYŻEM ANANASEM I WARZYWAMI


Dziś proponuję kurczaka w curry.

Pokroiłam piersi z kurczaka na kawałki.
Dodałam do nich pastę curry,sok z połówki cytryny,
roztarty czosnek, sól i polałam je jogurtem bałkańskim.
Odstawiłam na około godzinę.
W międzyczasie ugotowałam ryż z dodatkiem kurkumy.
Na patelni podsmażyłam pokrojoną cebulkę,
dodałam do niej pokrojonego bakłażana,
  na koniec smażenia wrzuciłam groszek
 i pokrojone cztery plastry ananasa.
Wymieszałam wszystko z ryżem.
Usmażyłam przygotowane wcześniej piersi z kurczaka,
które podałam z ryżem i warzywami.
Polecam! Smacznego!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...